”Det är i motvind draken lyfter”

31

Dec

2017

Utveckling innebär ju förändring

Förändring, innebär ett förhållande till nytt och det som är okänt.

Ett förhållande mellan olika typer av önskningar, drömmar om hur vi vill ha det, funderingar över vad vi inte längre vill ha kvar. Där är vi hela tiden, i förändring.

Förändringen är det som är konstant i vårt liv, våra celler förnyas och dör, i ett slutet kretslopp där kroppen accepterar tidens tand. Vi förhåller oss till årstider och jordens cykler med dygn, veckor, månader och år, månvarv och solvarv och vi förhåller oss. Flyter med och accepterar, bevittnar förändringar, känner motstånd och resignation, känner skräck och förväntan. Förändringen väcker känslor, samlar minnen och bygger förväntningar.

Nu ett år snart till ända, åter en årscykel vi förhållit oss till, kanske var det ett bra år, kanske inte, kanske var det utvecklande, kanske växte vi som person och/eller personlighet? Kanske fick vi redskap för framtiden, kanske tappade vi resurser, vad det än må vara och har varit så har vi förhållit oss till förändring, oavsett om vi velat acceptera den eller inte.

Jag kommer välja att stanna upp i min cykel och fundera över vad jag lärt mig, hur jag utvecklats. Kommer stanna upp och se över vilka lärdomar jag sökt, medvetet eller omedvetet. Vilka lärdomar som kommit till mig när jag minst av allt sökt dem, eller önskat dem, men ändå se den styrka som jag känt ,när utmaningen hanterats och landat i … just det, en kunskap.

Kay Pollak skrev en bok om att växa genom möten, och visst skapar möten med andra en förändring, en lärdom i form av vinst eller förlust.

Inför julen är reklamen påtaglig, just i år har gåvan ”ingenting” fastnat hos mig. Ingenting är inte ett vacuum, det är alltid något. Ingenting kan vara mycket stort och kärleksfullt, men ingenting kan också vara mycket sårande ibland skadligt. Ingenting kan komma att skapa förändring.

Vi växer i mötet med varandra, en del möten är i stunden mycket givande, andra rent dränerande, i reflektionen efteråt, fördjupas mötet. Vi kan där och då välja om just denna stund och detta möte som varit skall finnas i vårt hjärta och minne genom livet, eller om vi skall släppa det, låta det flyga med vinden och försvinna ut i universum.

Med denna filosofiska fundering vill vi önska Dig och Er ett gott nytt 2018, ett år av förändring i eller utan acceptans.

 

Med vänlig hälsning

Jenny

snow-1380336

Om oss

EGO Consulting AB, ett litet företag som vill få människor att växa!

EGO Consulting AB, startades i december 2009 och har som grundläggande syfte i all verksamhet att arbeta utvecklande för individen och för de organisationer som omfattar individen.

EGO Consulting AB är sedan den 30 juni 2010, stolt ägare till www.campneptun.se, en hemmaplanslösning som arbetar med ungdomar i åldrarna 13-17 år och deras familjer.

 

Vi vill gärna vara ditt hopp, oavsett vem och var du är!

 

 

Jenny Hultman/Verksamhetschef/Ägare

Tel. 0733-33 50 38

 

 

 

Vi finns där Du finns, men kontaktuppgifterna till kontoret är följande:

EGO Consulting AB

Grönbogatan 5
504 68 Borås

info@egoconsulting.se

 Tel. 033 10 86 40

 

Du hittar oss på kartan här << Klicka på länken

 

Vi finns i dag även på Facebook, där du kan följa vårt arbete >> https://www.facebook.com/pages/EGO-Consulting