Historik

Varför heter företaget EGO Consulting?

Långt innan företagande var aktuellt för Jenny Hultman som grundade företaget fanns en nyfikenhet för människan

Från tonåren och fram till 35 årsålden arbetade hon i butiker, utbildade sig till säljare och var alltid fascinerad över det mellanmänskliga mötet. Hon var nyfiken på hur kom det sig att en del personer fick bra möten och andra inte.

Genom åren arbetade hon med allt från produktlanserare till exponering men det var alltid kundmötet som hamnade i fokus. Efter 20 år i olika butiker och varuhus bestämde hon sig för att sadla om. Hon skulle börja läsa. Efter den första kursen som var juridik och hon gick hem gråtandes. Hon kände att det där med skola inte var något att ha. Men hon vägrade ge upp, hon hade ju bestämt sig.

Från ingenstans började hon att fundera över vad hon ville, varför hon valt att vidareutbilda sig och hur i hela friden hon skulle göra för att utveckla sig själv.

Hon satte sig ner och refelekterade över; vad var det som var viktigt, varför skola?

Tankarna började snurra och det som hela tiden återkom var de möten hon haft genom livet, kundmöten, kollegiemöten, mellanmänskliga möten som berikat på sina egna unika sätt och där och då blev det klart att det var människan och möten där emellan som skulle studeras.  Efter sju års studier fick hon möjlighet att börja arbeta med ungdomar och deras familjer i företaget Camp Neptun och efter tre års anställning blev hon erbjuden att köpa verksamheten.

Detta var något hon blev lite rädd för och bestämde sig för att bilda ett företag som skulle stå som ägare. När hon fick frågan om vad hon hade tänkt att företaget skulle heta sa hon EGO Consulting AB. Det var många i Jennys närhet som ansåg att EGO var något negativt och fult, men efter alla år med psykologins terminologi så sa hon att nej, EGO är vackert för det betyder JAG.

EGO enligt Jenny är någonting som står för individen och vem denne är. Att hjälpa människor att hitta sitt jag och förstärka det är kärnan i EGO utifrån Jennys perspektiv.  EGO Consulting AB arbetar för att stärka Jennys vision av att stärka medmänniskor och att få dem att må bra i sig själva och med sig själva.

kontakta oss